Teoria i ćwiczenia z technologii produktów owocowych i warz

Sortowanie:
Znaleziony: 1 ogłoszenie w kategorii Książki i czasopisma Polska: Wszystkie miasta
Teoria i ćwiczenia z technologii produktów owocowych i warz
Teoria i ćwiczenia z technologii produktów owocowych i warz
nowe 30+ kilka dni temu

Teoria i ćwiczenia z technologii produktów owocowych i warzywnych E. Pijanowski PIS RZECZY Przedmowa do II wydania... .. Część I — Ćwiczenia analityczne Ćwiczenie 1 — Badanie węglowodanów (cukrowców) .... 5 Wykonanie ćwiczenia 1..... .19 Ćwiczenie 2 г— Oznaczanie gęstości cieczy... ...20 Wykonanie ćwiczenia 2 . .... ..31 Ćwiczenie 3 — Oznaczanie kwasowości..... ......33 Wykonanie ćwiczenia 3.. .....43 ćwiczenie 4 — Wykrywanie i oznaczanie antyseptyków (środków konserwujących) . ... ........ 45 Wykonanie ćwiczenia 4.... ........51 ćwiczenie 5 — Analiza surowców i półproduktów..............55 Wykonanie ćwiczenia 5 . ,. . 64 Ćwiczenie 6 — Badanie produktów pomidorowych...............65 Wykonanie ćwiczenia 6....... ....74 Ćwiczenie 7 — Badanie konserw -puszkowych..................76 Wykonanie ćwiczenia 7....... .....81 Ćwiczenie 8 — Badianie kapusty kiszonej....................66 Wykonanie ćwiczenia 8....... ...... 53 ćwiczenie 9 — Badanie koncentratów słodzonych mamoiada dżem, galaretka)....... ....94 Wykonanie ćwiczenia 9..... .....103 Ćwiczenie 10 — Badanie soków pitnych i silnie słodzonych . . 106 Wykonanie ćwiczenia 10....................................108 Ćwiczenie 11 — Badanie wina... .......109 Wykonanie ćwiczenia 11.... ....k ... 119 Ćwiczenie 12 — Badanie mrożonych owoców i warzyw . . . 120 Wykonanie ćwiczenia 12 . . ..... .....124 Ćwiczenie 13 — Badanie preparatów pektynowych i pektolitycz- nych ...................................................124 Wykonanie ćwiczenia 13....... ....134 Ćwiczenie 14 — Badanie wody dla przetwórstwa . . . . . 135 Wykonanie ćwiczenia 14...... ....144 274 Część II — Ćwiczenia technologiczne . . . ... Ćwiczenie 15 — Technologia półproduktów ow;;-: -żywnych „(pulpy, miazgi, przeciery) . . 147 Wykonanie ćwiczenia 15 ... . .149 Zadanie 1 — Pulpy owocowe .... ..... .149 Zadanie 2 — Miazgi owocowe...... ........ 151 Zadanie 3 — Przecier owocowy i warzywny . . 151 Ćwiczenie 16 — Technologia soków owocowych i warzywnych 155 Wykonanie ćwiczenia 13...... ...165 Zadanie 1 — Sok surowy (moszcz) z jabłek.163 Zadanie 2 — Sok surowy z owoców’ tarniny lub żurawin 167 Zadanie 3 — Sok z marchwi....... ..167 Zadanie 4 — Sok pomidorowy....... ..168 Zadanie 5 — Sok z owoców róży...... ...168 Ćwiczenie 17 — Technologia win owocowych........ ...169 Wykonanie ćwiczenia 17..... ...176 Zadanie 1 — Wyrób wina jabłkowego o określonej zawartości alkoholu... .....176 Zadanie 2 — Wpływ rasy drożdży winiarskich na stopień odfermentowania sulfitowanego nastawu winnego ... ....176 Zadanie 3 — Nastawy wina z owoców jagodowych . . 177 ćwiczenie 18 — Technologia konserw w naczyniach hermetycznych 177 Wykonanie ćwiczenia 18... ...183 Zadanie 1 — Konserwy owocowe (kompoty) .... 188 Zadanie 2 — Konserwy warzywne (w puszkach) . . . 190 Zadanie 3 — Wpływ temperatury przy odpowietrzaniu konserw na redukcję ciśnienia w puszkach 191 Ćwiczenie 19 — Technologia przetworów z soków owocowych i warzywnych (soki pitne, soki słodzone i syropy) 191 Wykonanie ćwiczenia 19.... ....193 Zadanie 1 — Sporządzenie L litrów soku pitnego jabł- kowo-tarninowego...... ....198 Zadanie' 2 — Wykonanie L litrów witaminowego soku pitnego z soku surowego jabłkowego i soku witaminowego z owoców róży. . . . 198 Zadanie 3 — Klarowanie moszczu.....................199 Zadanie 4 — Kupażowanie soków owocowo-warzywnych 199 Zadanie 5 — Wykonanie L litrów syropu owocowego o zawartości ekstraktu ogólnego E°/o . . 199 Ćwiczenie 20 — Technologia przetworów z przecierów i pulp (marmolady, dżemy, koncentraty pomidorowe) . 200 Wykonanie ćwiczenia 20..... .....211 Zadanie 1 — Wyrób marmolady z jabłek z dodatkiem owoców szlachetnych....................211 275 Zadanie 2 — Wyrób dżemów owocowych..... .....212 Zadanie 3 — Wyrób koncentratu pomidorowego . . . 212 Owiiozenie 21 — Technologia kiszarnictwa (kiszona kapusta i ogórki) 213 Wykonanie ćwiczenia 21...... ....-...................217 Zadanie 1 — Kiszenie ogórków w skali półtechniczne; . 217 Zadanie 2 — Kiszenie kapusty w skali półtechnicznej . 218 Zadanie 3 — Próby kiszenia kapusty z dodatkiem środków fungisitatycznych.... .219 Ćwiczenie 22 — Technologia suszenia owoców i warzyw . . . 219 Wykonanie ćwiczenia 22 . ........... 237 Zadanie 1 — Suszenie jabłek....... ....237 Zadanie 2 — Suszenie owoców róży................. Wysyłka możliwa na koszt kupującego. Wpłata na konto. Czas wysyłki 3 dni Nie wysyłam za pobraniem pocztowym