Naturalnie. prosto, zdrowo, smacznie - ducasse neyrat saintage

Sortowanie:
Znaleziony: 1 ogłoszenie w kategorii Książki i czasopisma Polska: Wszystkie miasta
Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie - Ducasse/Neyrat/Saintage
Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie - Ducasse/Neyrat/Saintage
50 zł
nowe Warszawa 30+ kilka dni temu

Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie Alain Ducasse, Paule Neyrat, Christophe Saintagne Informacje szczegółowe Tytuł: Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie Autor: Ducasse Alain Tłumaczenie: Derelkowska Elżbieta Fotografie: Pierre Monetta Wydawnictwo: Wydawnictwo Dwie Siostry Język wydania: polski Język oryginału: francuski Liczba stron: 380 EAN: 978*****47993 Numer wydania: I Data premiery: 2016-09-28 Rok wydania: 2016 Okładka: twarda Wysokość [mm]: 254 Głębokość [mm]: 40 Szerokość [mm]: 198 OPIS PRODUKTU Alain Ducasse jest uważany za najlepszego kucharza na świecie. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo, gdy króluje hodowla przemysłowa, gdy rolnictwo i rybołówstwo są tak intensywne, jako rzecz najoczywistsza narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…” Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych i zdrowych przepisów, które zostały uzupełnione o praktyczne porady. Od wydawcy: Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i nietypowe, jak lody ze szczawiu, efektowane carpaccio z małży św. Jakuba i skromny omlet z borowikami, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy i pikantne pasty, tradycyjne przetwory i zaskakujące desery. To kuchnia prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. Z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Bo w tej książce, jak mówi autor, kluczowymi słowami są "przyjemność" i "zadowolenie". Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…” Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 153 pogrupowane według pór roku proste, zdrowe i smaczne przepisy uzupełnione o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych. Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty. To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A „kluczowymi słowami – jak mówi sam autor – są tu »przyjemność« i »zadowolenie«”. "Dziś, gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana..." ? mówi Alain Ducasse, bez wątpienia najsłynniejszy obecnie kucharz świata. Znany wszystkim tym, którzy na poważnie interesują się gotowaniem, jest trzykrotnym zdobywcą trzech gwiazdek Michelina, natomiast w całej swej karierze uzyskał ich aż 21. Jest prawdziwą ikoną francuskiej kuchni i właśnie teraz, po raz pierwszy w Polsce, ukazuje się zbiór jego przepisów! Książka zawiera 150 prostych i zdrowych przepisów uzupełnionych o praktyczne wskazówki i porady. Zostały one pogrupowane według pór roku tak, aby w maksymalnym stopniu móc wykorzystać w kuchni produkty sezonowe. Bo właśnie wykorzystywanie darów natury, zdrowie i prostota są wyznacznikami przepisów zawartych w tej książce. To kuchnia dla każdego, kto lubi zjeść smacznie i zdrowo, a przy tym nie musi stosować restrykcyjnych, dietetycznych rozwiązań. Przepisy są rozmaite: począwszy od prostych omletów, na wykwintnym ananasie z rożna skończywszy. Mamy tu więc do czynienia z prawdziwą, francuską finezją w zakresie sztuki gotowania. A przy tym pozycja ta pełna jest pomysłów i inspiracji, które bez wątpienia okażą się pomocne na co dzień. Znajdziemy tu przepisy na sycące dania obiadowe, proste potrawy na śniadanie, pomysły na wykwintne przystawki oraz receptury pozwalające własnoręcznie przyrządzić rozmaite przetwory. Bo właśnie przyjemność z gotowania i spożywania tych dań była główną motywacją przyświecającą autorom tej książki. Oprócz Alain'a Ducasse'a książkę pisali również były szef kuchni w jego restauracjach - Christophe Saintagne oraz dietetyczka - Paule Neyrat. Dzięki doświadczeniu tej trójki mamy dzisiaj możliwość skorzystania z kulinarnych pomysłów i rozwiązań najwyższej próby, które zapewnią nam i naszym bliskim smaczne i zdrowe posiłki na każdą okazję i każdą porę roku. Przy tym piękne, nowoczesne wydanie tej książki stanowi bez wątpienia wartość samą w sobie i sprawia, że może być ona prawdziwą ozdobą kuchni.