Sortowanie:
Znaleziony: 2 ogłoszenie w kategorii Książki i czasopisma Polska: Wszystkie miasta
Koniec z migreną. Program żywieniowy definitywnie eliminują
Koniec z migreną. Program żywieniowy definitywnie eliminują
5 zł
nowe Woźniki 30+ kilka dni temu

Koniec z migreną. Program żywieniowy definitywnie eliminujący bóle głowy i stany zapalne autor: Jenny Turknett dr Josh Turknett Migreny wiszą nad Tobą niczym fatum? Jeśli cierpisz na migrenę, wiesz z doświadczenia, że leki na receptę mogą tylko pomóc złagodzić Twoje cierpienie. Wiesz również, że Twój kolejny atak może uderzyć w każdej chwili, w wyniku czego jesteś skazany na życie pełne lęku i niepokoju, nie wiedząc, kiedy odpowiedzialność związana z pracą i życiem rodzinnym znowu zejdzie na dalszy plan, zepchnięta tam przez tępe pulsowanie wewnątrz czaszki. Niestety, pomimo wielu postępów w medycynie, nadal nie ma prawdziwego lekarstwa na migrenowy ból głowy. Ale czy oby na pewno? Książka, która przywraca migrenowcom nadzieję! W tej publikacji neurolog w przeszłości również cierpiący na migreny, oferuje czytelnikom rewolucyjne lekarstwo dietetyczne, które zadziałało w jego przypadku oraz u jego licznych pacjentów. Chodzi o dietę o niskiej zawartości pszenicy, cukru i przetworzonej żywności oraz bogatą w organiczne, wysokobiałkowe produkty zwierzęce. Książka analizuje także związek pomiędzy stanami zapalnymi, dietą i migrenami oraz zawiera 21-dniowy plan posiłków, mogących pomóc czytelnikom zmienić sposób, w jaki jedzą. Przestrzegając tego łatwego planu odżywiania miliony chorych odkryją życie wolne od objawów migreny – i to na dobre. Skuteczność potwierdzona naukowo Książka zawiera wyczerpujące, oparte na badaniach informacje, wyjaśniające, przez co przechodzi mózg podczas migrenowego bólu głowy, fazy migrenowe i sposoby diagnozy. Omawia również zagrożenia i korzyści płynące z leków przeciwmigrenowych, naturalnych środków na migrenę, dietetycznych wyzwalaczy bóli głowy oraz szczegółowe, praktyczne instrukcje dotyczące diety uwalniającej od migren. Dla tych, którzy stracili nadzieję… Jeśli spróbowałeś leków przeciwmigrenowych, ale nie odczułeś prawdziwej ulgi, nadszedł czas, aby spróbować czegoś nowego. Zmieniając sposób, w jaki jesz i rozumiejąc, jakie pokarmy mogą wywołać ból głowy, możesz zacząć czuć się lepiej, bez groźby, która w przeciwnym wypadku zawsze by ciążyła nad wszystkim, co robisz. Autorytety gorąco polecają tę książkę Dieta i styl życia proponowany w tej książce są niezwykle skuteczne w walce z migreną. W rzeczy samej stanowią one ogólny przepis na super zdrowie i długowieczność. Za pomocą technik tutaj przedstawionych Josh Turknett pomógł nie tylko sobie, ale również wielu pacjentom, a zgromadzoną przez lata wiedzę odnośnie zwalczania migren udostępnia teraz w tym przewodniku. Jeśli dokuczają Ci migreny, proszę, przeczytaj tę książkę! – doktor nauk Paul Jaminet, popularny autor oraz redaktor czasopisma Journal of Evolution and Health Uwielbiam tę książkę. Osobiście cierpię na chorobę autoimmunologiczną, a dzięki tej zabawnej i łatwej w zrozumieniu lekturze teraz wiem nie tylko więcej, ale również jestem pewna, że mogę żyć dłużej. Jako szef kuchni uważam, że zarówno dieta, jak i przepisy, które się tutaj znajdują, są jak najbardziej praktyczne. W tej pouczającej i niezwykle pomocnej książce Turknett naprawdę odnosi się do problemów zwykłych ludzi. Ta książka zmieni Twoje życie”. – Tracey Bloom, kucharka, doradca stylu życia i uczestniczka programu Top Chef Odważnie napisana, pouczająca i interesująca książka, która daje nadzieję, że sposób leczenia migreny może już na zawsze ulec zmianie na lepsze. Lektura obowiązkowa dla osób cierpiących na migreny i dla lekarzy leczących pacjentów z migrenami. – dr Timothy Lo, neurolog i specjalista od leczenia bólu Autorzy znają się na rzeczy Doktor Josh Turknett w 2001 roku ukończył Emory School of Medicine. Jest specjalistą neurologiem oraz zajmuje się badaniami klinicznymi na polu migreny, udarów, choroby Alzheimera i Parkinsona. W Atlancie prowadzi prywatną praktykę neurologiczną, do której zgłasza się wielu pacjentów i już dwa razy portal www.********** uznał go za jednego z najlepszych lekarzy w Stanach Zjednoczonych. Jenny Turknett ma doświadczenie w pieczeniu, obsłudze gastronomicznej i planowaniu imprez. Obecnie pracuje jako freelancerka i pisze o jedzeniu, a także jest krytykiem kulinarnym dla Atlanta Journal-Constitution. Czas, byś skorzystał z ich doświadczenia. Miej migrenę z głowy!

Kuchnia Lidla, 6 książek z przepisami dań i słodkości
Kuchnia Lidla, 6 książek z przepisami dań i słodkości
Gdynia 30+ kilka dni temu

Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego – Cukiernia Lidla Nasz mistrz cukiernictwa przygotował dla Was dwa doskonałe przepisy! Jeden na klasycznego przekładańca, który pojawiał się w różnych wariacjach na stołach naszych babć i mam. W wersji Pawła Małeckiego warstwy ciasta przekładane są domowej roboty konfiturą truskawkową, masą budyniowo-kremową, migdałami oraz masą białkową. Szczyt ciasta wieńczy puszysta i słodka beza. Natomiast ślimaczki z ciasta francuskiego z jabłkami i cynamonem możemy zabrać ze sobą na drugie śniadanie – zarówno do pracy, jak i do szkoły! Taki słodki i pożywny przysmak z pewnością przypadnie Wam do gustu! Bierzcie się zatem do pieczenia razem z Pawłem Małeckim! Książka nie używana, praktycznie nowa. Wymiary: 195x250x24mm Ciężar: 0.9 kg Liczba stron: 258 Przepisy Karola i Doroty na ryby i owoce morza - Ryby są super Na początku książki znajdziemy „rybne ABC” a w nim m.in: -najbardziej popularne ryby i owoce morza wraz z opisem struktury ich mięsa. -porady po czym poznać, że ryba jest świeża, jak zabrać się za rybę, sposoby przyrządzania ryb. W kolejnej części znajdziemy przepisy na ryby i owoce morza, które zostały podzielone na rozdziały: -przystawki, zupy, dania główne, święta, grill, owoce morza. Książka nie używana, praktycznie nowa. Wymiary: 195x250x30mm Ciężar: 1.10 kg Liczba stron: 289 Rodzinna kuchnia Lidla – 40 sprawdzonych przepisów na wspólne chwile i pyszne dania Fantastyczna książka kucharska firmowana przez sieć sklepów dyskontowych Lidla. Popularni autorzy: Karol Okrasa, Daria Ładocha, Paweł Małecki. Książka zawiera 40 sprawdzonych przepisów na wspólne chwile i pyszne dania. Książka podzielona jest na dwa działy: przepisy i edukacja. Estetycznie wydana, kolorowa z pięknymi zdjęciami. Przepisy oznaczone są stopniem trudności (gwiazdki), ilość porcji i czas przyrządzania. Ciekawe przepisy, które można rodzinnie przygotować. Książka nie używana, praktycznie nowa. Wymiary: 195x250x30mm Ciężar: 1.13 kg Liczba stron: 208 Jeść zdrowiej i żyć dłużej – żywienie osób w starszym wieku Lidl Polska wie, że każda grupa wiekowa ma inne potrzeby żywieniowe, dlatego dedykuje najnowszą pozycję osobom starszym. Misja zdrowie! Seniorzy to grupa, dla której kwestie prawidłowego odżywiania są szczególnie ważne, a jednocześnie rzadko w odniesieniu do niej poruszane. Zmiana nawyków żywieniowych osób w tym wieku jest niełatwa, ale konieczna. Według badań blisko 70% chorób, na które cierpią osoby starsze, jest wynikiem złego odżywiania. „Zawarte w książce porady i przepisy oparte są na Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób w wieku starszym, która została opracowana przez Instytut Żywności i Żywienia w 2017 r. na podstawie najbardziej aktualnych zaleceń WHO. Podstawą piramidy jest oczywiście ruch, odpowiednie nawodnienie oraz właściwa ilość warzyw i owoców. To prosty przepis na dłuższe życie! Dzięki współpracy z Lidlem możemy szerzyć tę wiedzę” - zaznacza prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz, dyrektor Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. Książka nie używana, praktycznie nowa. Wymiary: 195x250x26mm Ciężar: 0.95 kg Liczba stron: 256 KUCHNIA POLSKA według Karola Okrasy Nie tylko Okrasa Karol Okrasa do współpracy zaprosił Grzegorza Russaka, miłośnika kuchni staropolskiej, w tym dań z dziczyzny, Giena Mientkiewicza, amatora polskich serów zagrodowych, Maję Sobczak z Qmam Kasze, propagatorkę potraw wegańskich, Panią Grażynę Wyrwas z Kaszub - animatorkę kultury, która specjalizuje się w tradycyjnych przepisach kaszubskich oraz Dorotę Wellman, dziennikarkę, entuzjastkę gotowania, autorkę książek. W najnowszej książce Lidla znajdziemy zarówno fakty i przepisy o kuchni polskiej, jak również ciekawostki i osobiste wspomnienia - gospodarza i zaproszonych gości. Atutem książki mają być też ilustracje autorstwa Andrzeja Pągowskiego, znanego szerszej publiczności z ponad tysiąca plakatów, m.in. filmowych i teatralnych. Książka nie używana, praktycznie nowa. Wymiary: 195x250x29mm Ciężar: 1.08 kg Liczba stron: 272 KUCHNIA POLSKA według Pawła Małeckiego Książka Pawła Małeckiego to skarbnica przepisów z wykorzystaniem takich produktów, jak: polskie jabłka, wiśnie, sery i mak. Znajdziesz tam także rozdział o owocach i kwiatach z polskich lasów, łąk czy przydomowego ogródka. Nie zabrakło w niej także przepisów gości: Kingi Paruzel, mistrza wypieku chleba Piotra Kucharskiego, zakochanej w rodzinnych przepisach Anny Włodarczyk i zaprzyjaźnionej z tradycją Wielkopolanki Krystyny Semby. Domowy klimat nadają ilustracje Andrzeja Pągowskiego. Książka nie używana, praktycznie nowa. Wymiary: 195x250x30mm Ciężar: 1.07 kg Liczba stron: 266 Wszystkie książki nie używane, praktycznie nowe. Wymiary kompletu książek ustawionych na półce b x h x g = 195 x 250 x 170 mm Ciężar kompletu razem: 6.23 kg Cena kompletu 45zł Cena nie obejmuje kosztów wysyłki Nie wysyłam za pobraniem.